Siste nyhetsbrev

Les vårt siste nyhetsbrev nr 2017-01 (klikk på bildet):

2011-01

 

Webredaktør: Harald Tallaksen
Sist oppdatert 30.03.2018

Vi er på Facebook!

dugnad

Bli venn med oss og følg oss på Facebook! Her vil legg ut bilder og nyheter om smått og stort som har med Torungene fyr og gjøre.

Følg oss også på Facebooksiden "Gi oss tilbake lyden av Arendal".

 

 

Velkommen som gjest til "De tvende fyr"

Lyst til å oppleve kystkultur ytterst i havgapet ved innseilingen til Arendal? Da er du velkommen til Store eller Lille Torungen fyrstasjoner. På Store Torungen drives to av bygningene som turisthytte med tilsammen ca. 25 sengeplasser. Naustet på Store og tårnet på Lille Torungen leies i tillegg ut som "selskapslokale" for større og mindre grupper. Få steder kan du oppleve en tilsvarende panaoramautsikt over skjærgården i historiske omgivelser som på Torungene fyr!

Arendal er fra seilskutetiden kjent som byen med "de tvende fyr". Store og Lille Torungen ble opprettet som tvillingfyr på hver sin holme i innseilingen til byen i 1844. Lille Torungen ble nedlagt i 1914, mens Store Torungen ble opprustet til en moderne fyrstasjon med nytt tårn samme år. Store Torungen ble først avbemannet 80 år senere i 2004. Det gamle tegltårnet fra 1844 på Lille Torungen er bevart. Det samme gjelder støpejernstårnet fra 1914, og flere av bygningene på Store Torungen. Kystverket leier ut begge fyrstasjonene til Stiftelsen Torungen fyr som driver disse i et samarbeid med Aust-Agder Turistforening.

Velkommen til "de tvende fyr"!

Klikk her for å gå til online booking!

Utsikt fra Lille Torungen over til Store Torunegn fyr